DELAVNICA FILMSKEGA BOJEVANJA

Z MEČI, BODALI IN GOLIMI ROKAMI

PRIPRAVITE SE NA ZOMBI APOKALIPSO!

 

Borilni prizori so sol in poper večine resnično napetih filmov. 
Žal pa v večini hollywoodskih uspešnic vidimo več nesmiselnega plesanja po sceni kot prepričljivih bojnih soočenj. Naša najboljša učiteljica bojevanja, tudi tistega za zabavo, je zgodovina. Naučili se boste osnov borbenega premikanja in varnega padanja, rokovanja z orožjem in obvladovanja nasprotnika. Nato vam bomo razkrili še starodavne skrivnosti srednjeveškega in renesančnega bojevanja, takšnega kot je bilo v resnici in kot je zapisano v originalnih priročnikih evropskih mojstrov. Z uporabo teh virov lahko sestavimo borilne prizore, ki so prepričljivi, spektakularni in primerni tako za zgodovinske in fantazijske kot tudi za sodobne in futuristične filme. Da so borilne tehnike takšne kot so z razlogom, dokazuje tudi njihova brezčasnost.

 

Vsak dan delavnice vam bomo pokazali tudi po eno spektakularno avtentično zgodovinsko 'finto', ki je zelo atraktivna za filmsko/odrsko bojevanje!

 

Delavnica bo potekala bo od 12. do 15. julija v ljutomerskem Velikem parku (zraven bazena). Točne ure še sporočimo. Če bo interes, lahko 2-4 člansko skupino zagnanih tečajnikov zunaj časa delavnic naučimo kratko koreografijo, ki bo predstavljena na zadnji dan festivala, 15.7.!

Potrebujete športna oblačila in obutev,  po možnosti palico dolžine 1,2-1,4m.

Delavnica je brezplačna, zato ste vabljeni vsi. A pohitite, saj je število mest omejeno! Prijave sprejemamo do pričetka festivala na: kristijan.paal@grossmann.si in spela.salamon@gmail.com

 

  • 1. Dan

Najbolj pogoste napake in neumnosti, ki jih vidimo v filmih. Stavi, premikanje, obvladovanje prostora, postavitev telesa, osnovne padanja, osnovno rokovanje z orožjem.

  • 2. Dan

Pravilno padanje, padanje s pomočjo (rušenje), osnove rokoborbe. Osnovne mečevalske preže, zgornji in prečni udarec z mečem. Stavi pri bodalu, zgornji in spodnji napad, zgornja in spodnja osnovna obramba pri bodalu.

  • 3. Dan

Nadaljujemo s padanjem s pomočjo (rušenje), osnove rokoborbe. Koncept razdalje in tajminga, škilasti in zakrivljeni udarec z mečem. Dve obrambi pred zgornjim in dve pred spodnjim napadom z bodalom.

  • 4. Dan

Rušenje, padanje. Temenski udarec z mečem. Menjavanje v spremembo razdalje glede na napad in hoteno obrambo. Ostalo.

 

 

V sodelovanju s SCHOLA PUGNATORIA CELEIANA